Çocuklar gelişimsel evrelerinde duygusal, davranışsal değişim içinde olabilirler. Herhangi bir problem durumunda yetişkin bireyler gibi yeterli şekilde kendilerini ifade edemeyebilirler. Çevredeki bireylere duygu ve düşüncelerini açık şekilde ifade etmek yerine problem içeren davranışlarla bunu sergileyebilirler. Bu davranışlara yönelik çalışmak ileriye yatırım olacaktır. Çocukluk döneminde benlik keşfi ne kadar güçlü olursa olumlu bilişleri de o kadar iyi olacaktır. Terapide iletişim kurmak için birçok etkinlik çizim ve oyunlardan yararlanılır. Her çocuğun ihtiyacına göre bir yol çizilir ve süreç aktif şekilde ilerletilir. Çocuğun duygusal ve sosyal refahını hedeflemek için terapi sürecine başlanır. Çocuk Terapisinde Çalışma Alanlarım;
Ergenlik, kişinin gelişim dönemi içinde çocukluk tan başlayıp fizyolojik olarak yetişkinliğe ulaşıncaya kadar olan dönemi kapsar. Ergenlikte kimlik oluşumu ile birlikte akranları ile kurulan ilişkiler ve anne-babadan ayrılma- bireyselleşme süreci içerisine girer. Bu sebeplerle ergen kişilerin özgün zorluklar ve çatışmalar içerisinde olması mümkündür. Bu, ergen kişi için oldukça zor bir süreçtir. Bu süreci daha sağlıklı geçirmek adına geçiş döneminde olan ergen kişinin ileride sağlıklı bir yetişkin olabilmesinde terapi oldukça faydalı olacaktır. Ergenler İle Çalışma Alanlarım:
Çocuklar gelişimsel evrelerinde duygusal, davranışsal değişim içinde olabilirler.
Ergenlik, kişinin gelişim dönemi içinde çocukluk tan başlayıp fizyolojik olarak yetişkinliğe ulaşıncaya kadar olan dönemi kapsar.